Pärgviiruse COVID-19 leviku peatamiseks on seni tõhusaim abinõu sotsiaalsete kontaktide vähendamine miinimumini ja kodust vaid hädavajadusel väljumine. Tervete inimeste värskes õhus ja looduses pereringis liikumist aga soositakse, lisaks ilmad on ju mõnusad.

See omakorda tähendab, et populaarsed väljasõidukohad on kohati pigem nagu laulupidu, kus sajad inimesed õlg-õla kõrval parklas autokohta otsivad ja rabas laudteel kõhtu sisse tõmmates üksteisest mööda üritavad saada.

Art hop artist ja filmitegija EiK ja populaarne noor näitleja (ja autofänn!) Franz Malmsten vaatasid, et asi kisub jamaks: kurb, et leidub neid, kes ei hooli ja tahtmatult suurendavad riske ning ka eriolukorra kestmist. Eesliinil olijate tööpäevad on ohtlikud ja ülirasked, lohakate reegleid eiravate inimeste käitumine lükkab nende kohtumist oma pere ja lastega veelgi kaugemasse tulevikku.

Ühesõnaga: ära mine Viru rabasse. Ära mine kuskile, kus on palju inimesi koos. Kui tahad loodusse minna oma perega, leia eraldatum koht, neist ei peaks Eestis puudu olema. Tee nagu EiK ja Franz ja väike õde Tui: ole mõistlik.

Grimeerijat, rekvisiitorit, assistente, ekstraid meil arusaadavalt võtta ei olnud, ainult need inimesed, kes nagunii iga päev omavahel kokku puutuvad (ja terved on).