Käisime koos fotovõluri Sten Ottepiga Tuhala Nõiakaevu keemist oma silmaga vaatamas, aga mitte üksnes selleks, et jäädvustada imetoredat loodusnähtust vaid selleks, et meelde tuletada kõigile uudistajatele: teadke, kuidas looduses käia.

Tallinna kesklinnast on Tuhalasse umbes 35 kilomeetrit, autoga sõidab sinna 40-45 minutit. Tuhalasse teeb giidi saatel loodusretki ka näiteks Looduse Omnibuss.

Eilne päev näitas, et Nõiakaev on populaarne sihtkoht nii kooliõpilastele, kui ka peredele.

Jalgupidi kaevu ei ronita!

Rahvapärimuse järgi hakkab Nõiakaev keema kui Tuhala nõiad kaevus vihtlevad. Tänavu kevadel juhtus see märtsikuise täiskuu ajal – kaev ei kee küll suure hooga, aga väikenegi vaatemäng tekitab erilise tunde.

Piltlikult öeldes oli täiskuuga kattuv tõusuallikast tulvav vaatemäng vesi müstikute veskile: ümara kuu ööl kogunes kaevu ümber hulgaliselt rituaalitajaid.

Osa neist ronis jalgupidi kaevule ja varbaidpidi vette ning olid sealjuures piisavalt rumalad ja edevad, et pilte ka sotsiaalmeediasse panna.

Teeme siis siinkohal selgeks: Tuhala nõiad ei soovi, et keegi nende vihtlemise ajal neile jalaga pähe lajataks. Kaevu juures on isegi vastav silt väljas.

Ära roni jalgupidi kaevule ega vette! Vaata allolevat silti ja jäta meelde, et see tähendabki seda, mida näed – kaevule ei ronita ja vette ei minda. Talisuplejad kogunevad Kalarannas.

Loe juurde ja vaata Sten Ottepi tehtud pilte Accelerista portaalist