Vaala hüpe jäi kaamera ette Lõuna-Aafrika ranniku lähedal. Lõunapoolkeral on praegu talv ja video autor Craig Capehart ütles, et selle tabamise ajal oli "selge, krõbe, külm talvepäev". Meri - India ookean - oli ebatavaliselt rahulik.

Neljaliikmelise meeskonnaga kummipaadis merele läinud mehed olid põhitööna sardiinide liikumist jälgimas, kuigi tegelikult ei huvitanud neid mitte sardiinid ise, vaid hoopis mereimetajad, kes sardiinide igatalvisele liikumisteele järgnevad. Delfiinidel on kombeks rännul olevad väikesed sardiinid üheks tihedaks "palliks" kokku karjatada ning siis sööma asuda. Seda protsessi mehed merel uurisidki.

Infot "sardiinipalli" tekke kohta saab paatkond mere kohal lendavalt lennukilt, kuid sageli tuleb teavet kõleda ookeani pinnal hulpides tunde oodata. Selle aja jooksul lahutati meelt küürvaalu jälgides ja nii nähtigi haruldast vaatepilti.

Nagu Capehart kirjutab, on ka vaalad praegu rändamas - mõned on vaalaemad poegadega, liigub aga ka väikeseid isaste vaalade gruppe. Selles videos näeb vaalaema koos pojaga meres möllamas. Täiskasvanud vaal heidab vahepeal merre selili ja lajatab justkui niisama lõbu pärast uimi vastu veepinda, seejärel hüppab aga tervenisti veest välja - ja see ongi kaader, mille laadset varem kaamerasilmal tabada õnnestunud ei ole.