24. juuli 2018 oli kuupäev, mil Alexandria linnapea Mohamed Sultan andis lõpuks välja korralduse rand täielikult sulgeda - sellele ei tohtinud enam siseneda ning loomulikult keelatud ka vetteminek. Korraldusele eelnenud kuul oli rannas uppunud juba enam kui 20 inimest.

Toonastele karmidele korraldustele vaatamata pidi linn tõdema sel nädalavahetusel just selles - ametlikult suletud - rannas taas vähemalt 11 inimese surma, kuna need olid ükshaaval läinud päästma vette kukkunud last ja uppusid ise.

Tõsiasi on, et aastatel 2005-2019 uppus selles rannas 942 inimest. Milles asi? Põhjuseid on mitmeid ning üheks neist on tegelikult kohalike võimude valearvestused.

Esiteks on sellele rannale omased väga tugevad voolused - sarnaselt näiteks Kerala osariigi randadele Indias. Need kannavad inimesi rannast tohutu jõuga kaldast eemale, kuniks inimeste jõud pinnal püsida raugeb ja nad upuvad.

Teiseks uppumise põhjuseks on väga suured ja kiired lained, mis inimest vastassuunas - ehk kaldal ja selle lähistel vees paiknevate kivilahmakate vastu heidavad. Rannas möllavaid laineid on võimalik vaadata näiteks selles videos:

Just selle ohu vähendamiseks ehitasid võimud merre lainemurdjad, ent muutsid sellega olukorra veel hullemaks - tekkisid tohutud veekeerised, mis asusid ujujad vee alla kiskuma.

Kolmandaks on sellele rannale omane kivide vahel tekkiv väga vahutav vesi ja ujujatel ei jää lihtsalt muud üle, kui koos õhuga ka vett oma kopsudesse hingata.

Al-Nakhleeli rand on 1600 meetrit pikk, selle rajas algselt Egiptuse armee oma sõdurite puhkuseveetmise kohaks. Augustis 2012 hukkus seal