Reeglina on imetajatel väga palju kapsaitsiiniretseptoreid, s.t retseptoreid, mis tajuvad kapsaitsiini — kemikaali, mis pipardele nende tulise maitse annab —, ja sellepärast nad pipraseid toite süüa ei armastagi.

Tuleb aga välja, et oma pipralembuses pole me imetajate seas siiski päris üksi — tagasihoidlikud, rotisarnased, pisikest kasvu loomakesed tupaiad armastavad nimelt samuti pipraid ja vürtsiseid taimi nosida.

Huvitaval kombel ei söö tupaiad pipraid mitte suud hõõguma paneva teravuse nautimiseks, vaid puhtalt toiduks. Tegelikult ei tunne nad kapsaitsiinipõletust ilmselt üldse.

Hiina Kunmingi zooloogiainstituudi uurijad avastasid, et üksainus mutatsioon tupaiade genoomis summutab drastiliselt nende kapsaitsiinitaju.

Teadlased usuvad, et tupaiad kohanesid algselt sööma Hiinas levinud pipramaitselist, kapsaitsiini sisaldavate lehtedega taime Piper boehmeriaefolium.

Tupaiade suutlikkus teravamaitselisi pipraid karistamatult mugida on uurijate hinnangul pelgalt algse kohastumuse kõrvalnähtus.