Tegu oli noorte metsikute elevantidega. Nende kaldale toimetamise näol oli tegu mammutoperatsiooniga, ütlesid ametivõimud, millest võttis osa mitmeid aluseid ja laevastiku sukeldujaid.

Merre sattunud elevandid suutsid enne päästmist vaid vaevu-vaevu lonte vee kohal hoida. Laevastiku esindaja teatas, et kui loomad olid turvaliselt kaldale sikutatud, lasti mõlemad Trincomalee linna lähistel asuvasse Foul Pointi džunglisse tagasi.

Hoolimata päästeoperatsiooni erakordsusest pidi laevastik tegelikult alles kaks nädalat tagasi üsna sarnase vägitüki läbi viima, kui samas kandis avastati üksildane elevant tervelt kaheksa kilomeetri kaugusel rannast meres lainetega võitlemast.

Laevastiku esindajad ütlesid, et elevandid satuvad tõenäoliselt avamerele siis, kui nad rannaäärseid madalaid laguune ületavad ja ootamatu laine suured loomad kaasa viib.

Lisaks elevantidele väärib märkimist ka maikuine juhtum, kui laevastik koos kohalike elanikega päästis kakskümmend pilootvaala, kes olid samuti Trincomalee läheduses kaldale uhutud. Sri Lanka idarannikul asuv Trincomalee on vaalavaatlejate seas väga populaarne paik, ajaloost on see aga tuntud kohana, kus Teise maailmasõja päevil asus liitlaste baas.