Meng Meng tõi pisikesed pandad ilmale umbes tunni ajase vahega. Loomaaia direktori Andreas Knieriemi sõnul on nad mõlemad hea tervise juures ning ka Meng Mengi tervisega on kõik suurepärases korras.

Hetkel pole veel teada, mis soost kaksikud on, kuid loomaaia töötajad on nad juba ära kaalunud - roosade vastsündinute kaalunumbrid näitasid 136 ja 186 grammi.

Kuna kõik maailma loomaaedades olevad pandad kuuluvad Hiinale, on ka kaksikud Hiina omand ning loomad tuleb nelja aasta jooksul pärast imetamise lõppu Hiinale tagastada. Nn pandadiplomaatia raames kingib Hiina riik tihti suhete kinnistamiseks riikide loomaaedadele pandakarusid, kuid on oma omandi kaitsmiseks paika pannud väga kindlad reeglid.

Berliini loomaaias on hetkel kaks pandakaru - isane Jiao Qing ja emane Meng Meng. Loomaaed maksab nende 15-aastase sealviibimise eest 13,4 miljonit eurot, millest valdav osa läheb Hiinas pandade uurimise ning säilitamise projektide rahastamiseks.

Pandakaksikute ilmale tulek on suurepärane uudis, eriti arvestades, et pandadel on paljunemisega raskusi ning ka üksik väike panda on liigi elus hoidmise seisukohast tõeline õnnistus. Üle maailma elab loomaaedades vaid umbes 400 pandat, looduses on aga pisut üle 1800 pandaisendi.