633 sukeldujat hõlmanud projekt kanti Guinnessi rekorditeraamatusse kui läbi aegade mastaapseim allvee-koristusaktsioon. Kalipsode ja akvalangidega varustatud sukeldujad koristasid menukalt supelrannikult ligikaudu poolteist tonni prügi.

Deerfield Beachi kuurortlinnas asub kalastamiseks sobiv sadamasild, mistõttu arvestatav osa kogutud prahist oli seotud just selle harrastusega. Ainuüksi õngetinad moodustasid prügisaagist 725 kilo. Lisaks leiti merepõhjast näiteks paadiredel, tõstmiskang ja silt, mis hoiatas, et paadid sadamasillast ohutusse kaugusesse hoiaksid.

Merekoristusalgatus oli osa sukeldumiskeskuse Dixie Divers iga-aastasest sadamasilla-koristustalgust. Tänavusel sündmusel osales Guinnessi rekorditeraamatu esindaja, kes osalejaid loendas ja nende hulga ametlikult üles tähendas. Algatusel osalejad purustasid eelmise suurima allvee-koristusrekordi, mille neli aastat tagasi püstitas 614 sukeldujast koosnenud koristussalk Punasel merel.

Deerfield Beachi lähistel ookeanis asub mitmekesise merefloora ja -fauna poolest kuulus põhjakõrgendik. Nüüd, kus sukeldujad on sealse ookeanilapi korrastanud, kavatseb Deerfield Beachi linn prahist korrakohaselt vabaneda ja võimalikult suure osa sellest taaskasutada.