Nagu ilmneb järgnevast skeemist, teevad uued tõusvad (või potentsiaalselt tõusvad) majandusjõud - Mehhiko, Iraan, Brasiilia, Saudi Araabia, Lõuna-Aafrika, vähem ka Hiina, suuri hüppeid, mis tõstab neid laste ülekaalulisuses juba varsti USA kandadele. Ja lahendusi otsides on mitmed riigid juba läinud drakooniliste lahenduste teed - Puerto Ricos tahetakse hakata lausa ülekaaluliste laste vanemaid trahvima.

Lanceti skeem: ülekaaluliste laste osakaalu tõus riikide kaupa.

USA juhib küll enamikke edetabeleid rasvumises, sealsed lapsed on täna kaalult viis kilo raskemad kui 30 aastat tagasi, samas kui iga kolmas neist on juba ülekaaluline. Põhjuseks see, et sealsed lapsed tarbivad päevas 200 kilokalorit rohkem kui 40 aastat tagasi. USA kaubandusketid küll teenivad järjest suuremaid tulusid, kui lapsed tarbivad järjest enam, aga ka sellega ei saa kogu rasvumise probleemi selgitada. Ja viimase kümne aastaga on laste rasvumine USA-s  hakanud siiski selgelt pidurduma. 

Lanceti raport siiski süüdistab tugevalt just kaubanduskette, kelle jaoks paksud lapsed on investeering tuleviku äriedusse. Töödeldud toitude ja järjest magusamaks muudetud jookide müümine just selleks, et lapsi ostma meelitada, on aidanud otseselt kaasa lisakehakilode tekkele.

Kolmandas maailmas on aga ilmnenud uus trend - varem alatoitumise käes kannatanud lastest kasvavad täiskasvanuna küll sentimeetrites palju lühemad, aga paranenud tingimuste tõttu saavutavad nad ikka sama või suuremagi kehakaalu kui oleks normaalsetes oludes juhtunud. Ja nii on just nendes riikides rasvumise probleem plahvatuslikult kasvama hakanud.