Teada on ka see, et tüdruku ema toetas seda külmutamist, isa olevat aga esialgu olnud vastu. Surnukeha (või kuidas iganes seda olekut nimetada) on igatahes külmutatud ja viidud hoiule USA-s tegutsevasse asutusse.

Kohtunik, kes lapse külmutamise heaks kiitis, käis ka ise teda haiglas vaatamas ja otsustas, et nii noore inimese tahet tuleb siiski arvestada.

Krüogeenika on eriti ulmekirjanduses- ja filmides porpageeritud meetod, mis peaks võimaldama inimesi külmutada pikemaks ajaks, et võimaldada teda hiljem uuesti üles sulatada ja üles äratada. Paraku ei ole kellelgi tegelikult kogemusi selle tehnoloogia toimimise kohta. Kuna kedagi niimoodi uuesti elule äratatud ei ole, on tegemist pigem usuga, kui tegeliku teadmisega.

USA-s ja Venemaal on küll asutused, kus surnukehi (või siis enne surma külmutatud inimkehi) on võimalik säilitada vedela lämmastiku keskkonnas, temperatuuril enam kui -130 kraadi. USA-s kasseeritakse selle teenuse eest tähtajatult 46 000 dollarit ja neid, kes on olnud valmis sellise summa lauale panema, on siiski piisavalt.

Tõenäoline, et tegemist on siiski raisatud rahaga.

Probleemiks on nähtavasti see, et inimorganism koosneb enamikus veest, aga jäätudes vesi paisub ja kristalliseerub, hakates lõhkuma rakkusid. Ehk, kuigi organismi on võimalik külmutada, ei pruugi üles sulatamisel saavutatav tulemus olla see, mida loodeti.