Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnaagentuuri koostöös korraldatav Ringmajanduse konverents toimub juba teist aastat ning on taas kokku toonud pea 400 osalejat üle Eesti. See näitab et valdkonna tähtsust ei ole võimalik alahinnata.

Avasõnad lausub keskkonnaminister Rene Kokk, kes kommenteeris huvi konverentsi vastu järgmiselt: „Keskkonnateemad on Eesti inimestele muutunud üha olulisemaks. Keskkond on leidmas oma õiget kohta, mängides järjest olulisemat rolli meie igapäevaotsustes.“ Keskkonnaagentuuri direktori Taimar Ala sõnul ei ole ringmajandus ammu enam ainult moevool ega väikese erakliku seltskonna siseasi. „Tänaseks on see arusaadavalt üks võimalik ja käeulatusse jääv tööriist, loomaks ning säilitamaks head elukeskkonda ja -kvaliteeti. See on megatrend, mis lühikese ajaga jõudnud pea kõikjale.“

Konverentsil räägivad nii Eesti kui ka välisriikide eksperdid ringmajanduse põhitõdedest. Jagatakse ka kogemusi, jutustatakse edulugusid ja visatakse õhku ideid edasisteks tegevusteks. Inspireerivad näited ja praktilised lahendused juhatavad teed ringmajanduse ärimudelite juurde.