Ehkki populaarseteks asendusema-tarneriikideks on ka Tai, India ja Ukraina, pöördub üha kasvav hulk jõukaid hiinlasi nüüdisajal Ameerika naiste poole. Töötasuga ei koonerdata — hinnad algavad 120 000 dollarist.

Asendusemadus on Hiinas olnud rangelt keelatud juba alates 2001. aastast, kuid piiri taga läbi viidud protseduurid pole tehniliselt võttes ebaseaduslikud.

Mõned rahakad kodanikud on siiski leidnud võimalusi seadusest (nagu ka suurriigi ametlikust ühe-lapse-poliitikast) möödahiilimiseks; tekkinud on suisa asendusemaduse must turg.

"Õigete tutvuste ja maksuvõime korral on abielupaaridel mõnikord võimalik leida nii surrogaatema kui ka haigla, mis on valmis protseduuriga riskima," kirjutab Hiina bulvarileht Global Times.

Üks kuulsamaid juhtumeid pärineb 2011. aastast, mil avastati, et rikaste hiinlaste abielupaar on maksnud kahele asendusemale miljon jüaani (u 120 500 eurot) ja saanud neilt kokku kaheksa last.

Mõned Hiina paarid ei soovi aga riigisisese kahtlase asendusemaduse-äriga käsi määrida, eelistades sellele USA surrogaatemadus-tööstuse avatust ja professionaalsust.

Ja ehkki asendusemaduse täispakett võib Ameerikas rohkem maksta, kaasnevad sellega mõned kriitilise tähtsusega hüved — nimelt püsiva elamisloa (ingl green card) saamise võimalus.

See tõenäoliselt selgitab, miks USA asendusemadus-teenuste kasutamine on populaarne ka viljakate Hiina paaride seas.

USA põhiseaduse 14. paranduse kohaselt on igal riigis sündinud isikul õigus kodakondsusele. 21. eluaasta künnise ületanud kodanikul on aga õigus taotleda püsivaid elamislubasid oma vanematele.

See on tõenäoliselt peamine põhjus, miks Hiina naised on hakanud harrastama "sünnitusturismi" USA-sse, eriti California lõunapiirkonda — et tuua ilmale lapsed, kellele on seeläbi vaikimisi garanteeritud USA kodakondsus.

Ehkki 25 000 dollarit (u 19 000 eurot), mis Hiina agentuurid taoliste sünnituste korraldamise eest keskeltläbi kasseerivad, on USA-st surrogaatemadus-teenuse ostmise hinnaga võrreldes oluliselt väiksem summa, saavad sedagi endale enamasti lubada vaid rikkamatest rikkamad.

Kuid isegi kulukas Ameerika surrogaatemadus tasub ära, kuna tuleb odavamalt kätte kui viisatüübi EB-5 taotlemine, mis eeldab vähemalt 500 000 dollari paigutamist ettevõttesse, mis pakub uusi töökohti USA elanikele.

Üks Shanghais tegutsev agentuur, mis küsib oma teenuse eest kolm korda kõrgemat hinda kui läheb maksma ühekordne asendusemadus, kasutab Ameerika unelma lummust ära isegi oma turunduses.

"Lennukipileteid ja muid kulutusi arvesse võttes saate ainult 300 000 dollari (u 221 000 euro) eest kaks last ning kogu perekond võib USA-sse emigreeruda," selgitas agent uudisteagentuurile Reuters.

Pealeselle otsustavad mõned paarid Ameerika surrogaatemade kasuks, kuna nii avaneb neil võimalus "tellida" lapsi vastavalt soovitud parameetritele.

Mõned soovivad munaraku-loovutajateks etnilist Hiina või Aasia päritolu naisi, kelle kõrgharidus on omandatud ühes kaheksast USA nn Ivy League'i eliitülikoolist.

Teised nõuavad pikka kasvu, heledapäiseid doonoreid — kliendid usuvad, et tüüpilisest hiinlasest pikemat kasvu kaherassilistest lastest saavad kunagi üle keskmise targad ja kaunid täiskasvanud.

Sama lihtne on kindlaks määrata tulevase lapse sugu (ehkki poisse tellitakse väga palju tihemini), nii et Ameerikas pakutava asendusemaduse võimalused on peaaegu piiramatud — kui vaid jätkub raha nende eest maksmiseks.