Doktor Osman ütles, et ta oli võimeline kõigest ühest kilogrammist odramassist tootma fosforhappe ja kaaliumhüdroksiidi abiga nii palju sütt, et sellega oleks saanud katta 100 jalgpalliväljakut. Igal aastal toodetakse Euroopa õlletehastes sellist massi aga 3,4 miljonit tonni.

"Meie uudsel ja odaval tootmisviisil on vaid paar sammu - kõigepealt massi kuivatamine ning seejärel selle kaheastmeline töötlemine keemiliselt ja kuumusega. Protsessis kasutataks fosforhapet ja kaaliumhüdroksiidi, mis on mõlemad väga odavad keemilised ained. Protsessi lõpuks jääks meile aktiivsüsi ja süsinikust nanotorukesed - mõlemad on kallid materjalid, mis on väga nõutud," selgitas doktor Ahmed Osman protsessi.

Tema sõnul saadetakse suur hulk erinevaid vedelaid süsiniku vorme Euroopasse Lähis-Idast ning tema lahendus võimaldaks hakata kasutama riikides kohapeal toodetavat toorainet. "Üle maailma on suur nõudlus söe järgi, kuna sellest toodetakse kodudele kütust, veefiltrite osi ja grillsütt," tõi Osman näiteid, kus süsinikku kasutada saaks.

Samuti on teadlase sõnul tema lahendus väga hea näide ringmajandusest, mille laiapõhjalisem populariseerimine maailmale terviklikult kasulik on. "Kui me saame võtta midagi, mis muidu oleks jääde ja teha sellest kasulik biokütus, siis see on meie planeedile vaid hea. See võib aidata lahendada nii üleilmseid jäätme- kui ka energiaprobleeme," sõnas ta.