Varem anti tablette ettevaatusabinõuna Tihange`i ja Doeli tuumaelektrijaamade vahetus läheduses elavatele inimestele. Nüüd teatas tervishoiuminister Maggie De Block, et tabletijagamispiirkonda laiendatakse 100 km võrra. Selle laiendusega kaetakse praktiliselt terve Belgia ning selle 11 miljonit elanikku. Doeli tuumajaam asub Antwerpeni külje all, Tihange`i jaam Lõuna-Belgias Liége linna ligidal.

Telegraph vahendab, et tabletivarud saadetakse apteekidesse ja juhul, kui mingit laadi tuumaõnnetus juhtuma peaks, on inimestel kohustus minna ja oma norm kätte saada.

Ehkki praegused teated on seotud otseselt tuumaelektrijaamadest tuleneva võimaliku ohuga, väärib äramärkimist see, et peale eelmise kuu terrorirünnakuid Brüsseli lennujaamale ja metroole ilmnes, et üks nn. Islamiriigi rakuke võib olla planeerinud röövida tuumaeksperti, et ehitada radioaktiivse materjaliga täidetud „räpane pomm.“ Usutakse, et Brüsseli lennujaama ja metroo rünnakute taga seisnud vennad Ibrahim ja Khalid el-Bakraoui võisid midagi säärast kavandada. Veel tuli välja, et džihadistid filmisid eelmisel aastal salaja üht kõrget Belgia tuumaametnikku. Ka see luuramine oli väidetavalt vendadega seotud.

Lisaks rünnakuvõimalusele on, nagu öeldud, Belgia puhul murekohaks see, et sealsed tuumajaamad on vananenud. Muretsetakse ka väljaspool riiki – näiteks sakslased nõudsid eelmisel nädalal, et suletaks Tihange jaama teine ja Doeli kolmas reaktor kuni „tõsised turvariskid on lahendatud.“ Nad viitasid sellele, et nende 40-aastaste reaktorite surveanumate metall on degradeerunud, ent belglased tõrjusid süüdistusi ja ütlesid, et reaktorid vastavad igati nõuetele.