Ehkki uurimus ei keskendunud küsimusele, miks veebikeskkondadest alguse saanud abielud kalduvad olema edukamad, võivad põhjusteks olla veebist paarilisi otsivate inimeste tugev motivatsioon, eelsõelumise võimalus ning veebi pakutavate suhtlusviiside tohutu hulk.

"Andmed annavad mõista, et internet võib muuta abieluinstitutsiooni dünaamikat ja tulemusi," kommenteeris uurimuse juhtiv autor, Chicago ülikooli psühholoogiaprofessor John Cacioppo.

Kohtumine internetis on üha tavalisem viis partnerite leidmiseks; võimalusi selleks pakuvad suhtlusvõrgud, e-kirjavahetus, vahetu sõnumside, mängud ja veebikogukonnad.

Uurimus näitab, et veebis teineteist leidnud paarid on oma kooselu kvaliteediga rohkem rahul (keskmine punktisumma 5,64 võrreldes 5,48-ga) ning nende kooselu purunemise tõenäosus on väiksem (6 protsenti võrreldes 7,6 protsendiga) kui paaridel, kes kohtusid "päris elus".

Cacioppo juhatatud töörühm analüüsis vastuseid, mida turu-uuringufirma Harris Interactive abieluõnne-küsitlusele andsid 19 131 representatiivvalimisse hõlmatud inimest.

Uurimusest selgus ka, et nii veebis kui ka väljaspool veebi on paikade valik, kus inimesed kohtuvad, väga lai.

Umbes 45 protsenti valimist kohtus veebi-kohtinguteenuste vahendusel.

Veebitsi kohtunud inimesed olid tõenäolisemalt vanemad (kõige suurem valimisse hõlmatud vanuserühm koosnes 30–39-aastastest), neil oli tõenäolisemalt töökoht ja suurem sissetulek. Valim oli nii rassiliselt kui etniliselt mitmekesine.

Kõige edutumateks osutusid abielud, mis olid alguse saanud kohtumisest kas baaris, pimekohtingu-teenuse vahendusel või virtuaalmaailmades (kus kasutajad suhtlevad veebikeskkondades nn avataride kaudu).

Ning ehkki veebis tuleb ette tüssamist, annavad mitmed uuringud mõista, et veebi-kohtumistel jäävad inimesed suhteliselt ausaks.

Peamiselt luisatakse endale veidi pikkust juurde või kehakaalu tegelikust väiksemaks.