Kõik märgid viitavad, et naine suri enne tippu jõudmist mäehaigusesse. Sama tõve all kannatas ka tema sama elustiili viljelev abikaasa, kes kõige hullemast siiski pääses.

ERR Novaator uuris maailmameedias paari toitumistavadele keskendunud pealkirjade valguses toitumisteadlaselt Mai Maserilt, milliste probleemidega veganid tavaliselt rinda pistma peavad ja kas Strydom trotsis avalikkuse eelarvamusi põhjendatult. Näiteks paar päeva varem jõudis edukalt mäe tippu samuti veganist Indias Mumbais sündinud progammeerija.

Emeriitprofessor leidis, et eeskätt on küsimuses ratsionaalsuses. ''Ma ei eita, et veganid on enamasti väga targad, sest nad oskavad neid valikuid teha. Nad saavad aru, kui on üht või teist toidulisandit. Ent mulle põrmugi ei meeldi sellised toidupüramiidid, kus on iga korruse juures mingi tabletipurk või toidulisand, millega üht või teist asja asendada. See ei ole normaalne söömine. Miks mul peavad purgid olema? Kui vanaks või haigeks jääd, siis on sul tablette nagunii vaja,'' nentis Maser. Teisisõnu ei ole tema sõnul mõtet oma elu põhjendamatult keeruliseks teha.

Samal ajal rõhutas ta, et veganiks hakates tuleb teha valikuid äärmiselt hoolikalt, seda juba toitainete omastamise tõttu.