Kui "viimsepäeva viljaaidas" (inglisekeelse nimega Global Seed Vault) säilitatakse erinevate taimede seemneid, siis uue arhiivi nimeks on Arctic World Archive ehk Arktiline Maailmaarhiiv. Eestvedajad loodavad teha koostööd valitsuste, teadusasutuste, võimuorganite, ettevõtete ja ka eraisikutega, et võtta katastroofikindlasse lattu filmil analoogsäilikuid. Norra rahvusringhäälingu teatel on Brasiilia ja Mehhiko rahvusarhiivide esindajad juba Teravmägedele minemas.

Mehhikos on põhimureks, et nende arhiivid võib hävitada maavärin, brasiillased näevad aga põhiprobleemina küberturvalisust. Milliseid andmeid nad uues laos säilitada plaanivad, pole veel täpselt teada, aga ilmselt poliitiliselt või ajalooliselt tähtsaid dokumente.

Piql alustas aastal 2002 Hollywoodi ja Bollywoodi filmide digitaalversioonide analoogversioonideks konverteerimisega. Nüüd on nad jõudnud andmesäilituse valdkonda. Filmirulle küberkuritegevus ei ohusta.

Andmetega rullid paigutatakse ühte Longyearbyeni lähedal asuvasse mahajäetud kivisöekaevandusse, kus aasta keskmine temperatuur on 4,7 kraadi allapoole nulli. Talvel võib sealne pakane paukuda ka -46.3°C juures, ent laos hoitakse siiski üsna ühtlast temperatuuri.

Piql arvab, et seal säilitatavad filmirullid peaksid vastu pidama üle 1000 aasta.