Tööriistade kasutamist on täheldatud vaid väheste loomaliikide, nt mõnede primaatide ja Uus-Kaledoonia vareste seas. Veel haruldasem on võime tööriistu vajadusel valmistada, vahendab ajakiri Imeline Teadus.

Viini ülikooli ja veterinaarmeditsiini ülikooli teadlased viisid Indoneesias elavate tanimbari kakaduudega läbi aga rea eksperimente, mis näitasid, et ehkki neil lindudel pole tööriistade valmistamise ega kasutamise kaasasündinud oskust, õppisid nad kiiresti ära mõlemad kunstid ning lisaks mõistsid ka tööriistade säilitamise tähtsust.

Katsete käigus võimaldati kakaduudel pähklite raskesti ligipääsetavatest kastidest väljakoukimiseks kasutada pulka.

Linnud jagasid kiiresti ära, et pärast esimese pähkli kättesaamist ei tohi pulka minema visata, sest seda võib vaja minna ka järgnevate maiuspalade hankimiseks.

Pulga pähklisöömise ajal alleshoidmiseks leiutasid kakaduud erinevaid meetodeid: mõned hoidsid seda küüniste vahel, teised aga asetasid pulga selleks ajaks kõrvale.

Ka pulga kasutamise tehnika muutus vastavalt vajadusele. Eksperimenti ajakirjas Animal Behaviour kirjeldanud teadlased järeldasid, et kakaduud oskasid oma tavapärast käitumisrutiini muutunud oludele kohandada ning ka planeerida oma tegevust tulevikus.