Satikatest lähivõtete tegemiseks kasutati Sony α7R II kaamerat ning 90 mm Sony makroobjektiivi ja -filtrit.

Tulemuseks on hämmastavalt detailsed pildid, mis aitavad meie kõigi kodudes pesitsevate kõige levinumate roomavate putukate – majaämblike, hariliku mullakakandi ja seitsetäpp-lepatriinu – nime ning nägu kokku viia.

Tänu kaamera üliheale eraldusvõimele ja makroobjektiivi erakordsele teravusele tuuakse esile meie majade ja korterite pisikeste asukate detailsus ning keerukus, andes putukatele peaaegu tulnukaliku välimuse.

Objektiivi tipptasemel suurendusvõime ja kaamera 42,4-megapikslise sensori tõttu tulevad ootamatult esile detailid, mida tavaliselt palja silmaga ei näe, nt hariliku kiilassilma kaunid tiivad ja kuldsed liitsilmad, kõrvahargi omapärane sõrapaar, mullakakandi soomusjas kest ning emase majaämbliku karvased jalad.

Harilik kiilassilm (Chrysoperla carnea)
Kõrvahark (Forficula auricularia)

Koostöös looduskaitsega tegeleva heategevusorganisatsiooniga Buglife on tuvastatud kümme satikat, kelle suhtes tasub sel talvel silmi lahti hoida:

1. majaämblik (Tegenaria liigid);
2. kõrvahark (Forficula auricularia);
3. admiral (Vanessa atalanta);
4. harilik kiilassilm (Chrysoperla carnea);
5. porikärbes (Calliphora vomitoria);
6. riidekoi (Tineola bisselliella);
7. seitsetäpp-lepatriinu (Coccinella septempunctata);
8. majasoomukas (Lepisma saccharina);
9. harilik mullakakand (Oniscus asellus);
10.väriämblik (Pholcus phalangioides)

Buglife’i looduskaitsekampaaniate esindaja Vanessa Amaral-Rogers lausus: „Sageli peetakse satikaid ja putukaid parasiitideks või kahjuriteks ega hinnata nende äärmiselt olulist ökoloogilist rolli.

Sony fotoseeria „Satikate ja putukate salamaailm“ võimaldab meil lähemalt tutvuda peaaegu kõigi võõraste nägudega, mida ei ole palja silmaga võimalik näha.

Pildiseeria hämmastav detailsus näitab, kui võrratud ja kaunid need tavalised satikad ning putukad tegelikult on, selle asemel et suhtuda neisse kui üksnes roomavatesse olenditesse.“

Seitsetäpp-lepatriinu (Coccinella septempunctata)
Kõrvahark (Forficula auricularia)
Harilik mullakakand (Oniscus asellus) tagantpoolt

Majaämblik (Tegenaria domestica)