Tähejõllitajad on sugukond kalu, ladinakeelse nimega Uranoscopidae, millesse kuulub kokku kaheksa perekonda seni avastatud 51 liigiga (millest üks on ka juba välja surnud).

Kala elab ülalt tulevate signaalide järgi, mida tingib juba eriskummaline peakuju ja sellest ka temale omistatud hüüdnimi. Kalal on mürgised ogad küljes, mõned liigid suudavad ohvritele ka elektrilööke anda, ennekõike on aga hirmuäratavad selle mereeluka lõuad terava hambareaga, mida ohver näeb tavaliselt siis, kui juba hilja.

Ta kaevub merepõhjas liiva nii, et vaid silmad paistavad, kui aga keegi liiga lähedale ujub, löövad lõuad valusasti saagi ümber kokku. Tema silmade taga on ka elektrielund, mis annab kuni 50 voldise pingega elektrilööke ehk pigem kiusab, kui tuimestab ohvrit. Halbu kogemusi nende kaladega on ka öistel inimestest sukeldujatel.

Kala seksuaalelust pole suurt midagi teada, küll on teada, et seda tuleb ette vähemalt kaks korda aastas, ilmselt mingisuguse rituaali lõpetuseks, vahendab Helsingin Sanomat. Kasvavad need kalad kuni 90 sentimeetri pikkusteks, suurimad neist elavad teadaolevalt Uus-Meremaa vetes.