Hunt lasti Jüütimaa põllunduspiirkonnas. Tegu jäi tervenisti kahe kohaliku loodusfotograafi kaamera ette. Nood olid parasjagu kolme hunti jälgimas, kes mööda välju hulkusid ja mängisid, kui ühtäkki sõitis kohale roheline auto ja keegi mees küünitas end aknast välja. Fotograafid ei saanud arugi, et mees tulirelvaga hunti sihib, kuni nad kuulsid pauku ja nägid, kuidas emasloom maha vajub. Auto sõitis seejärel minema ja fotograafid kutsusid politsei.

Loodusfotograafide videot näeb siitsamast alt, ent see võib olla häiriv.

Pärast aastat 1813 ei nähtud hunte Taanis peaaegu kakssada aastat. Aastal 2012 saabus aga riiki neli isaslooma. Eelmisel aastal tuli neile lisaks Taanisse elama ka emahunt, kes rändas sinna poole tuhande kilomeetri kauguselt Saksamaalt. Oli põhjust loota, et nende loomade pealt saab aluse uus hundikari, kuid nüüd - ilma emasloomata - on see muidugi võimatu.

Politsei on kuuldavasti hundi laskmises kahtlustatava 66-aastase mehe kinni pidanud. Mees ise eitab oma tegu, ent selguse peaksid sündmustesse tooma kohtueksperdid, kes kontrollivad ta tulirelvi, autot ja paika, kus hunt maha lasti. Tulemusi võib oodata mõne nädala pärast.

Taani veebilehed teatavad, et hunt võis olla parasjagu ületamas endise parlamendikandidaadi Steffen Troldtofti valdusi, kui ta maha lasti. Arvatakse, et kahtlustatav mees on Troldtofti lähisugulane.

Hundid on praegu Euroopas väikest viisi comebacki tegemas, olles mitmesaja aasta jooksul paljudest riikidest praktiliselt kadunud. Hiljuti märgati üle saja aasta esimest hunti ka Belgias, mis tähendas, et liik elab taas kõigis Mandri-Euroopa riikides.

Ent põllumehed ei ole huntide naasmisega rahul: ka Taanis on neid juba süüdistatud lammaste murdmises. Sealne valitsus on siiski juba pannud paika hüvitusskeemi puhuks, kui kiskjad talumeestele kahju põhjustavad. Praeguse juhtumi puhul ei teinud hunt aga midagi valesti isegi inimeste seaduste vaatenurgast.