Naljaga pooleks võib öelda, et kõik on tegelikult naiste süü: verd imevad ainult emasääsed, kel on seda vaja selleks, et munad neis valmida saaks. Isasääski veri ei huvita, nemad saavad söönuks puuviljamahlast.

Deep Look on valmis saanud põneva video, milles näeb, mida sääsk täpselt meie nahal teeb. Teadlased on avastanud, et sääse pistmis-imemisuis, mida võiks ehk nimetada nõelaks, londiks või kärsaks, ei ole lihtsalt üks tilluke astel. See on keeruline süsteem, mis koosneb kokku lausa kuuest suisest. Suistel on erinevad ülesanded.

Kaks neist on nõelakesed, mille küljes on tibatillukesed hambad. Neid kasutab sääsk naha sisse avause saagimiseks ja need on nii teravad, et nende torget pole praktiliselt tundagi.
Järgmise suistepaari ülesandeks on hoida kude laiali, et vereimemine võimalik oleks.

Viies, terava otsaga suis nimega labrum torkab seejärel läbi veresoone seina ning hakkab verd imema.

Kuuenda suise ülesanne on meie verre sääse sülje eritamine. See sisaldab kemikaale, mis ei lase verel hüübida. Sääse sülg põhjustab ühtlasi veresoonte laienemist, blokeerib meie immuunsusreaktsiooni ja niisutab sääse lonti. Selle tulemuseks on sügelevad kublad ning just sääsesülje kaudu levivad (elu)ohtlikud viirused ja parasiidid.