„Me ei taha kellelegi ette kirjutada, mida sööma peaks,“ öeldi Barbara Hendricksi juhitava keskkonnaministeeriumi pressiteates. „Ent me tahame olla kliima kaitsel heaks eeskujuks ja taimetoit on kliimasõbralikum kui liha ja kala."

The Telegraph annab teada, et Saksamaa on niigi juba üks rohelisemaid riike maailmas, see plaan on aga veel samm edasi, millesugust ükski teine maailma maa pole veel ette võtnud. On tõsi, et piima- ja lihatööstus on üks suurimaid panustajaid kasvuhoonegaaside tekkesse. Leidub ka küllaga tõendeid selle kohta, et vähesem lihatarbimine (kui sellega kaasneb ka kahanenud tootmine) on heaks vahendiks atmosfääri paiskuvate kasvuhoonegaaside vähendamisel.

Teisalt aga on näiteks keskkonnaministeeriumi puhvetis liha- ja kalatooted töötajatele jätkuvalt saadaval. Nii et eeskujuks, mil reaalset mõju keskkonnale pole, näib keskkonnaministeeriumi aktsioon vaid jäävat.

Toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt ütles, et talle ei sobi selline taimetoitluse justkui läbi tagaukse tuppa tungimine. „Usun mitmekülgsusesse ja valikuvabadusse, mitte ideoloogia pealesurumisse ja nn. „riik-lapsehoidjasse“,“ lausus ta. Minister Schmidt tegi muuseas ka eelmise aasta lõpus avalduse, milles kutsus omalt poolt lihatoitude taimsete alternatiivide samade nimedega nimetamist (näiteks taimne šnitsel, taimsed viinerid ja nii edasi), väites, et see on eksitav.

„Nad ei päästa sellega kliimat ja nad teavad seda,“ ütles CDU (Saksamaa Kristlik-Demokraatlik Liit) liige Gitta Conneman. „See reegel puudutab vaid käputäit külalisi, mitte ministeeriumi 1200 töötajat. See on puhas ideoloogia, „rahva harimine“.“
Ministeerium aga jääb teadaolevalt oma plaani juurde edaspidi ametlikel üritustel vaid taimsed toite ja suupisteid pakkuda.