Kauplus järgib seejuures Eestimaa Looduse Fondi soovitusi ja ohustatuid liikide punast nimekirja portaalis Kalafoor. Seal on välja toodud liigi, mis on kehvasti kaitstud, ülepüütud või mille kasvatamisel pole kasutatud keskkonnasõbralikke praktikaid.

„Oleme otsimas alternatiive kõikidele punase nimekirja kalatoodetele ning paljudele ongi need leitud. Küll aga jäi sortimendist välja näiteks meriahven, mille asendame tavalise Eesti ahvenaga. Veidi väiksemaks jäi ka mereannisegude sortiment," ütles Fortele Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats.

Kuldse meriahvena kohta ütleb portaal Kalafoor, et seda ei tohiks osta olenemata püügipiirkonnast või meetodist, küll aga võib seda meeleldi süüa juhul, kui meriahvena püügile on antud MSC sertifikaat - see on antud üksikutele püügilaevadele Islandil.

Katrin Bats märkis, et kett müügist eemaldanud või välja vahetanud umbes 9% oma senisest kala- ning mereannisortimendist.

Eestimaa Looduse Fondi säästliku kalanduse ekspert Joonas Plaan tõi kurva näitena veel Läänemere tursa populatsiooni kokku kukkumise ning selle laiema mõju merekeskkonnale.