Kokku hinnati linnu kümnes kategoorias. Spotahome teatab, et kasutas tabeli koostamisel Maailma terviseorganisatsiooni, OECD, CIA, Tripadvisori ja veel muudegi kanalite andmeid. Linnade arv tabelis on, tõsi, kaunikesti madal - neid on seal vaid 89 ja järjestus on suuresti Euroopa-keskne.

Kümme kategooriat, mille järgi linnu hinnati, on järgmised: keskmine spordiklubide hinne (arvutati välja Google Placesis kasutajate antud hinnete põhjal), iga-aastane päikesepaisteliste tundide arv (lähtuti ilmajaamade ja kohalike omavalitsuste infost), eeldatav eluea pikkus (CIA World Factbook), kiirtoidukohtade arv 100 000 elaniku kohta (andmed Tripadvisorist), ülekaaluliste osakaal täiskasvanute seas (Maailma terviseorganisatsioon), puhkusepäevade arv aastas (UBS Global Cities Ranking 2018), töö ja vaba aja tasakaalustatus ehk nende töötajate hulk, kes rühmavad nädalas üle 50 tunni (OECD), vee ja õhu kvaliteet (Numbeo saasteindeks 2018), rohealade hulk ja elektriautode laadimispunktide arv kesklinnas (Open Charge Map).

Tallinn teenis spordiklubide arvestuses selle tabeli põhjal lausa maksimumskoori, samuti oli kõrge töö ja vaba aja balansi näitaja - 9,25.

Esimese 20 linna näitajaid näeb IFLScience`i lehelt, kogu materjaliga saab tutvuda aga Spotahome`i enda portaalis.