See juhtub enamasti tegeldes tüüpiliste puhkuse-lõbustustega nagu ujumine, hingamistoruga sukeldumine või matkamine. Paljud saavad vigastusi, sealhulgas selgroovigastusi.

Hawaii külastajate uppumissagedus — 5,7 uppunut miljoni turisti kohta — on 13 korda kõrgem USA riiklikust keskmisest ja kümme korda kõrgem Hawaii kohalike elanike uppumissagedusest.

Seda on rohkem kui üheski teises USA rannakuurortis, k.a Floridas, kus uppujaid on miljoni külastaja kohta vaid 0,9.

Ehkki on selge, et mõned suvitajad teevad rumalaid valikuid, näiteks harrastavad veesporti joobnuna, pole ohu suurus ilmselt paljudele selge.

„Hawaiil puhkajate seas valitseb suhtumine, et „ma võin teha, mida tahan, sest olen paradiisis“,“ rääkis Hawaiil turistidele abi pakkuva vabatahtlike ühenduse Visitor Aloha Society president Jessica Rich. „Nad trotsivad siin ohte, millega kodus kunagi riskida ei julgeks.“

Osariigi ametnikud nendivad, et on keerulises olukorras, kuna peavad ette valmistama ja harima külastajaid, kahjustamata samal ajal osariigi suurimat tööstusharu — turismi.

Kriitikud leiavad, et osariik ei hoiata aastas seda külastavat kaheksat miljonit turisti piisavalt ohtude eest, eriti mitte veespordiga seonduvate ohtude eest.