Prantsusmaal võeti selle aasta alguses vastu tööseadus, mis sätestab, et nädalavahetustel on e-mailide vaatamine keelatud. Tundub, et seda tuleks rakendada ka muudes maades, kuna avastati, et teadmine võimalusest, et töövälisel ajal võib saabuda mõni oluline e-kiri, tekitab töötajates stressi ja emotsionaalset kurnatust, mis omakorda võib viia häireteni füüsilises tervises.

Uuringu autorid, kes meiliootuse ja kurnatuse vahel seose leidsid, on Lehigh ülikooli, Virginia Techi ja Colorado osariigi ülikooli teadurid. Kokku oli luubi all 365 töötavat täiskasvanut ja uuring kannab dramaatilist pealkirja: „Kurnatud, kuid võimetu välja lülituma: tööalaste e-kirjade ootuse mõju töö- ja pereelu balansile“. See on esimene teadustöö, mis keskendub sellele, et lihtsalt kirjade ootamine võib inimestes stressi tekitada. Lisaks siis tavalistele stressoritele nagu suur tööhulk, konfliktid teistega, tähtajad ja muud asjad.

Varasemad uuringud on näidanud, et selleks, et täielikult enda töövõime taastada, peab inimene olema võimeline end täielikult töökeskkonnast välja lülitama – nii füüsiliselt kui vaimselt. Ja oluline polegi mitte niivõrd see aeg, mis on meile vaadates mööda saadetud, vaid just ootusstress.
Ohud, mis mitte väljalülitumisest tulenevad, on läbi põlemine, kõrge kaadrivoolavus, käitumishäired, madalam tootlikkus ja muud ettevõtte seisukohast ebasoovitavad asjad. Teadlased soovitavad, et kui pole võimalik töövälise aja e-kirjadest täiest loobuda, võiks seda vähemalt teha mõnel kindlal päeval nädalas.