Massachusettsi ülikooli uurijad tegid hiljuti katseid kolme meetodiga õunte puhastamiseks.

Selgus, et kõige tõhusam meetod jääb kusagile kangete kemikaalidega töötlemise ja niisama loputamise vahepeale.

Selleks, et vabastada õunad võimalikult paljudest putukamürkidest, proovige neid pesta vee ja söögisoodaga. 12–15-minutine nühkimine söögisoodaga kõrvaldab õuna pinnalt peaaegu kõik pestitsiidid.

Uurijad hoiatavad aga, et isegi pärast sellise aja kulutamist õuna „steriliseerimisele“ ei ole see sajaprotsendiliselt pestitsiididest puhas.

Ainus viis nende põllunduskemikaalide söömise vältimiseks, mis on imbunud koore alla, on õunte koorimine, mis paraku kõrvaldab ka hulga tervislikke kiudaineid ja vitamiine.

Kui olete suur õunasõber, peaksite võib-olla hakkama ostma ainult maheõunu — või lohutama end tõsiasjaga, et suurem osa õuntest ei sisalda nii palju pestitsiide, et nende söömine inimese tervisele kuidagi ohtlik oleks.