Üldteema on, nagu mainitud, Inimene 2.0. Kolmteist kõnelejat meilt ja mujalt arutlevad selle üle, kuidas end uuendada, et Inimeseks 2.0 saada. Üritatakse vastata küsimusele, millised on valikud, mida teeb inimene 2.0? Kas need valikud viivad tasakaalus maailmani?

TED on lühend sõnadest Technology, Entertainment ja Design ehk tehnoloogia, meelelahutus ja disain. TED-konverentsid on mittetulundusliku Saplingi fondi eestvedamisel iga-aastaselt toimunud juba aastast 1990, esimene TED toimus aastal 1984. Konverentsi moto on "ideed, mis väärivad jagamist" ja üldiselt jagatakse neid lühikeste, jõuliste kõnede abil, mis jäävad kestuselt alla 18 minuti - nii kirjeldab end ja oma meetodeid TEDi koduleht.

Põhikonverents toimub Vancouveris, ent üle maailma korraldatakse ka mitmeid sõltumatuid TEDxi konverentse. Nii ka Tartus ja mujal Eestis, näiteks Tallinnas ja eraldi veel Lasnamäel. TEDx-konverentse võib korraldada ükskõik kes – selleks on vaja muretseda vaid tasuta litsents ja nõustuda teatud põhimõtetega.

Tartu konverentsi kõnelejate ja päevakavaga saab lähemalt tutvuda TEDxTartu kodulehel. Forte vahendab konverentsi otseülekandena ning homse päeva jooksul lisame ka kokkuvõtteid kõnelejate sõnavõttudest.