Suurema osa jaoks ameeriklastest, kes tarvitavad toiduks ainult taimi, on see mööduv eluetapp, näitab — küllap kõigi lihasöömist pooldavate sugulaste rõõmuks — värske uurimus.

Loomaõiguslaste rühmitus Humane Research Council ja turu-uuringute ettevõte Harris International avaldasid andmed, mis näitavad, et 84 protsenti taimetoitlastest ja veganitest hakkavad uuesti liha sööma — 53 protsenti aasta jooksul ja 30 protsenti vähem kui kolme kuu jooksul pärast lihast loobumist.

Rohkem kui 11 000 Ameerika Ühendriikide täiskasvanud elanikust koosnevat representatiivset valimit hõlmanud uuring näitas, et kaks protsenti neist on praegu kas taimetoitlased või veganid, kümme protsenti on kunagi minevikus lihavaba elu harrastanut ja 88 protsenti pole kunagi üritanud ainult taimedest toituda.

Uurijad, kellele tulemused nende endi sõnul pettumust valmistasid, püüdsid leida tegureid, mis kümne protsendi taimesööjate tagasilangusele kaasa aitasid.

Tuli välja, et suuremal osal neist puudus ühiskonna toetus, puudusid taimetoitluse-teemalised grupiviisilised üritused ja neile ei meeldinud oma sõpradest erineda.

(See toetab üsna arvestatavat hulka uurimusi, mille järeldused on varem mõista andnud, et inimesed söövad seda, mida söövad nende sõbrad-tuttavad.)

Taimetoitlusest loobumise põhjuste hulgas loetleti veel ka suutmatust ohjeldada himu loomsete toiduainete järele ning raskuseid, mis toitumise aluste järsu muutmisega paratamatult kaasnevad.