Aasta esimese veerandi suurim telefonihitt oli seega iPhone 7 ja 7 Plusi topeltpauk, kuigi müügilejõudmine pole muidugi sama asi kui ehtsad müüginumbrid.

Paraku on tootjad hakanud pahatihti sõnu shipped ja sold (turule toodud ja müüdud) sünonüümidena kohtlema, et arvud massimeedias ikka suuremad tunduksid. Nii et tehnoloogiauudist lugedes ei tea tegelikult kunagi kindlalt, kui palju siis päriselt müüdi, kui sa just telefonitootja palgal pole.

Kindel on ainult see, et Apple müüs tänavuse aasta esimese veerandi jooksul 50,8 miljonit eri iPhone'i.

Heakene küll, jääme selle juurde, et esimese veerandi võitis iPhone 7. Kes aga võiks juuniga lõpevas teises veerandis "kunn" olla?

Samsung kuulutas just, et 21. aprillil vähestes riikides kättesaadavaks muutunud Galaxy S8 ja S8+ on müünud praeguseks viis miljonit eksemplari.

Kuna kahe eri S8 eeltellimuste arv ületas tootja sõnul 30% võrra eelkäijate S7 / S7 Plusi omi, siis on realistlik, et viis miljonit on tõeline müügitulemus, mitte jälle sõnale shipped fantaasiarikka tähenduse külgepookimine.

5 miljoni müümise võimalust kinnitab ka saidi Android Authority uudis, et S8-telefone on vabrikust väljunud 10 miljoni jagu ning pooled tõesti juba kaubaks läinud.

Kui Apple hiljemalt juuni alguseks järgmise iPhone'i välja toob (miks mitte SE 2, mille olemasolu kohta hiljuti veebis kõmutatud on?), siis võib olukord muutuda. Aga hetkel tundub, et teise kvartali võitja on juba ette selgunud.