Taoline nõuanne võib paista vastuoluline võrreldes sellega, mida inimestele minevikus õpetati. On tõsi, et pudelid ja korgid on reeglina toodetud eri tüüpi plastikutest, ning et see asjaolu tekitas minevikus taaskäitlusjaamades probleeme.

Pärast seda aega on taaskäitlemistehnikad aga oluliselt arenenud ning korgi jätmine pudeli külge pole enam murekoht. Sisuliselt eraldatakse kaks eri komponenti teineteisest protsessi käigus, mida nimetatakse veevannitamiseks. Pudelid jäävad veepinnale hulpima, korgid aga vajuvad põhja, mis teeb materjalide lahutamise lihtsaks.

Teisalt võib korkide eemaldamine tuua kaasa ebakorrektse sortimise juba taaskäitlemisprotsessi alguses. Korkide väikeste mõõtmete tõttu sorditakse need sageli prügimäele minevate jäätmete hulka. Korgid moodustavad ka olulise osa ookeani sattuvast reostusest ning võivad alla neelamisel tõsiselt kahjustada mereloomade ja -lindude tervist. Mõnede hinnangute kohaselt satub ainuüksi USA California osariigis reostusena keskkonda umbes viis miljardit plastkorki aastas.

Paljudel inimestel on kombeks plastpudel enne utiliseerimist lömmi vajutada, kuid tuleb välja, et ka seda oleks tegelikult mõistlik vältida. Põhjus on selles, et lapikuks vajutatud pudelid võivad sortimisprotsessis paberiga segamini minna ja valesse kohta sattuda. Ruumilise vormi säilitamine tagab taara korrektse sortimise.

Kokkuvõtteks — enne minemaviskamist valage plasttaarasse jäänud vedelik välja, pange kork peale ja pistke pudel taaskäitlemis-konteinerisse. Ning kindlasti uurige ka oma kohalikult taaskäitlemisteenust pakkuvalt ettevõttelt, ega nendel reeglitel pole juhtumisi mingisuguseid erandeid. Eestis on selliseks erandiks näited taaraautomaadid, mille puhul tasub järgida nende kõrval olevaid juhiseid.