Vaata kaamera otsepilti SIIT.

Urmas Sellis Kotkaklubist ütles, et ilmselt lennuvõimestub noor kotkas täielikult millalgi juulis. Selleks, et järeltulija lendama saada, on vanadel kotkastel teinekord kasutusel ka kindel nipp: kui saagiga tullakse, ei viida seda sinna, kus poeg pesal (või praegusel juhul oksal) ootab, vaid vanalind jääb teise puu otsa. Noorlind peab sel puhul ise lõpuks kohale lendama, et saak kätte saada.

Nii nagu tänavu, lagunes kaamera jälgitav pesa ära ka ülemöödunud aastal, kui selles oli kasvamas kolm kotkatibu. Üks kolmest linnust (Rahu) kukkus siis enne jaanipäeva pesajäänustelt alla, aga lendas paar päeva hiljem pesale tagasi, teine lendas minema 28. juunil ja noorim kotkapoeg kukkus oksalt alla viiendal juulil. Siis munes emaslind munad natuke varem, kolm muna jäid vahemikku 8. – 15. märtsini.

Tänavu munes emaslind munad 17. ja 21. märtsil. Üks muna läks kakti, teisest hautigi välja kotkapoeg, kes selle kuu alguses ka rõngastati. Pesa on lõppeva kuu keskpaigast küll jõudsalt lagunenud ja praegu on sellest järel vaid tugipuud, aga noorlind on hästi toidetud, tugev ning saab okstel turnimisega hästi hakkama.