Wisdom rõngastati esmakordselt 10. detsembril 1956 Midway atollil bioloog Chandler Robbinsi poolt. Aastal 2002 kohtusid teadlane ja albatross jälle.

"Ta on vanim teadaolev lind ajaloos ja see on üks neist juhtumeist, mille puhul me asume kaardistamata territooriumil," ütles Kate Toniolo, kes töötab Midway atollil Papahānaumokuākea merelooduse keskuses. "On täiesti võimalik, et temast on ka vanemaid, aga me lihtsalt ei tea neist midagi."

Wisdom ja ta kaasa käivad Papahānaumokuākeal igal aastal uut järglast üles kasvatamas. Väärikas eas linnudaam on aastast 2006 välja haudunud lausa üheksa tibu. Albatrossidele on kombeks üks muna korraga.

Hoolimata kõrgest east on peamised ohud linnu tervisele mittelooduslikku laadi. Täpsemalt puudutavad need tervet mask-albatrosside liiki. Need linnud söövad eeskätt kalmaare või väikesi parvekalu ja on tuntud ka selle poolest, et teinekord järgnevad nad laevadele tuhandete kilomeetrite kaupa. Selliste pikkade reiside vältel satub nokka ka kõikvõimalikku prügi.

"Iga lind on plastikut sisse söönud," ütles Toniolo. "Ühelgi neist ei ole sellest pääsu."

Vabas looduses elavad mask-albatrossid üldiselt umbes 50 aasta vanuseks, aga Wisdom tundub olevat eriti kõvast puust. Erinevalt paljudest teistest lindudest Midway atollil elas Wisdom koos oma tibuga üle ka 2011. aasta tsunami.