Kuna see on juba alates 1998. aastast reisijate arvult juhtumisi maailma elavaim lennujaam, siis tekitas seiskunud töö paraja kaose.

Lähenevate jõulude tõttu niigi toimekas lennujaam pidi tühistama umbes 1100 lendu ja rikkuma seega vähemalt kümnete tuhandete lennuplaanid – rääkimata vajadustest paljudel tundide kaupa lennukis väljasaamist oodata. Saabuvad rahvusvahelised lennud suunati mujale.

Keegi õnneks viga ei saanud. Elektrikatkestus tekkis maa-alust elektrijaama tabanud tulekahju tõttu, mille põhjus on teadmata (või vähemalt avalikkusele teatamata). Probleem on usutavasti vananenud ja seetõttu ohtlikuks muutunud infrastruktuuris.

Foto: AP

Tuletõrjujad jõudsid kohale kõigest minutite jooksul pärast väljakutset, aga ohtlik ving ei võimaldanud neid võimsalt maa-alustesse tunnelitesse tööle söösta. Tulekahju kustutamiseks kulus ligi kaks tundi.

Lennujaamas taastus elektrivarustus täielikult alles südaööks ehk ligi pool ööpäeva pärast katkestuse teket.

Tundide kaupa oodanud reisijad on kommenteerinud, et kõige hullem oli teadmatus. Keegi ei teadnud, mis saama hakkab, ega juhendanud kuhugi liikuma või midagi ette võtma.

Maailma suurimas lennujaamas on päevas keskmiselt 275 000 reisijat.