„Alates 1979. aastast on L'Oréali laborites rekonstrueeritud inimnahka, et töötada välja laboratoorsed ohutustestid ilma loomi kasutamata," ütles Fortele ettevõtte esindaja.

Sellest ajast alates toodab L'Oréal laboratoorselt rekonstrueeritud nahka Episkini keskustes Prantsusmaal Lyonis ja Hiinas Shanghais. Lisaks inimnaha mudelitele kasutab L'Oréal ka teisi loomi mitte mõjutavaid hindamisvahendeid nagu molekulaarset modelleerimist, spetsiifilisi toksikoloogiasüsteeme ja pilditehnikaid.

L'Oréali esindja sõnul ei kasuta ettevõte oma toodetes ka aineid, mille eelduseks on loomade tapmine.

Mis puutub toodete koostisosadesse, siis praeguseks koosneb L'Oréali koostisosade portfell 59% taastuvatest koostisosadest, 15% mineraalsetest koostisosadest, ülejäänu pärineb naftakeemiaallikatest.

Toimeainete - näiteks proksülaan - või toorainete saamiseks kasutab ettevõte mitmeid biotehnoloogilisi tehnikaid. Näiteks on kasutusel suhkruroo kaasprodukt skvalaan (rasvane pehmendaja), mida saadakse suhkruroo kaasproduktist biotehnoloogiaprotsessi kaudu Brasiilias ja mille on sertifitseerinud BONSUCRO.

Või siis puusuhkrute kaasprodukt, pöök-ksüloosist saadud pro-ksülaan (Pro-Xylane) rohelise keemia protsessi kaudu. Kasutatakse ka biodiisli kaassaadusi nagu taastuvat propüleenglükooli, mis on lahusti juuksevärvide koostises ning on saadud rapsiseemnetest ammutatud glütseriinist.