23-aastane Briti tudeng aga elas või vähemalt arvas, et elas, selle kõik isiklikult läbi, kirjutab Daily Telegraph. Ta oli sunnitud õpingud ülikoolis katkestama, sest krooniline déjà vu (pr k "juba nähtud") tunne muutis ka normaalse elu võimatuks. Noormees loobus teleri vaatamisest, raadio kuulamisest, ajalehtede ja ajakirjade lugemisest, sest iga kord tundus talle, et ta on seda sama asja juba varem teinud või samu uudiseid kuulnud.

Tohtritele kinnitas ta, et ta on lõksus ajasilmuses, samas kui meditsiiniteadus on nõutu - tal pole ka neid neuroloogilisi seisundeid, mis tavaliselt selliste tunnetega kaasnevad. Peamine idee praegu on selles, et noormehe käitumist suunavad pigem paanikahood, ka on võinud tema meeltele mõju avaldada LSD kasutamine.

Sheffielfi Hallami ülikooli psühholoog dr Christine Wells arvas ajakirjas Journal of Medical Case Reports, et tegemist on esmakordse juhtumiga, kus inimene tunneb pideva déjà vu tunnet ängistuse tõttu. Esmakordselt koges tudeng seda 2007. aastal ülikooli astudes, varemgi oli ta küll kannatanud  ängistuse käes, eriti paaniliselt kartis aga baktereid, mistõttu pesi pidevalt käsi. Esimesed déjà vu episoodid kestsid mõne minuti, aga tuli ka pikemaid perioode, kus ta arvas, et on jäänud ajasilmusesse.

Lühifilm sarnasest asjast:

Déjà vu episoode võib ilmselt igaühel meist ette tulla, kui tundub, et hetkel läbi elatav oleks justkui varem kogetud, kõige intensiivsemad vormid on aga seotud häiretega oimusagara tegevuses, seisundiga mida nimetataksegi oimusagara epilepsiaks. Kõnealusel tudengil seda haigust aga ei ole.

Idee sellise fenomeni kohta on noormehe teadvusesse võinud küll kinnistuda ka suurelt ekraanilt, on ju sellist stsenaariumi serveeritud 1933. aastast alates mitmetes filmides, kuulsaim neist Groundhog Day (Lõputu küünlapäev) 1993. aastast. Ja paljud ulmesarjad teleris on uuemal ajal seda stsenaariumi omal viisil läbi mänginud.