Jaanuari lõpus võttis Mumbai Deonari prügila tuld ja põles neli päeva järjest, kusjuures üle linna venis pikk suitsusammas, mille talletasid ülalt ka USA satelliidid, antud juhul Landsat 8.

Võib vaid oletada milline tunne pidi olema inimestel, kes selle suitsu sees pidid elama.

Deonari prügila on India suurimaid ja vanimaid, rajatud juba 1927. Iga päev tuuakse prügimäele juurde 3,7 miljonit kilogrammi prügi, mida selle suurlinna elanikud ja ettevõtted tekitavad. Kõik see kuhjatakse suurtesse hunnikutesse, mis võivad olla 30 meetrit kõrged, ehk on võrreldavad üheksakorruseliste hoonetega. Kõrgeim punkt on aga juba 18-korruselise hoone kõrgune.

Ja kui pürgimäel midagi põlema läheb, pole selle kustutamine ka kerge, sest orgaaniliste materjalide lagunemisel eralduv metaan on ülimalt tuleohtlik. Ja materjalid, mis prügimäel tuld võtavad, on tavaliselt ka mürgised, ehk selle põlengujäägid just tervisele hästi ei mõju.

Juba 2008. aastal korraldas rühm Mumbai elanikke näljastreigi, et protestida pürügila pidevate põlengute vastu. Imikute suremus on selle prügila naabruses ka kaks korda kõrgem kui mujal linnas.