IPCC ehk valitsustevahelne kliimamuutuste nõukogu väitel on lennundus vastutav koguni 4,9% inimtegevuse tagajärjel tekkivate ilmastikumuutuste eest. Piltlikult on lennundus alati üks vastutajatest kui kuskil sünnib laastav orkaan või segab lumetorm teraslindude maandumist.

Samal ajal on lennundus üks elavamalt arenevaid transpordisektoreid ning lennufirmad panustavad lisaks turvalisusele ja reisijate mugavusele ka keskkonnasäästule: iga võidetud kütuseliiter ja sujuvalt sooritatud õhkutõus või maandumine on osa tööst, mis rohelisema mõtteviisi nimel tehakse.

Tunne ära rohepesu

Vaadates suurt pilti ja püüdes aru saada, milline lennufirma on öko ja milline ei, on tunne nagu püüaks võrrelda kaelkirjakut ja merisiga ning välja raalida kumb neist oskab paremini “Õrn ööbik kuhu tõttad sa…” laulda.

Üldiselt püüavad kõik lugupeetu lennuettevõtted oma keskkonamõju vähendada. Aga! On kompaniisid, mis kõva häälega oma “rohelist südametunnistust” promovad, tehes asju, mis panevad kulmu kergitama.

Ärge laske end eksitada kõnekõmast ja välisest särast – see, mida teile puuduvate kahvlitega või roheliste fliistekikestega (ikkagi plastpudelite taaskasutus!) serveeritakse, on kõige ehtsam rohepesu.

Loe edasi Acceleristast!