Juba märtsis 2015 tulid CNN-i ajakirjanik Nima Elbagir, produtsent Lilian Leposo ja kaameramees Fabien Muhire avalikkuse ette reportaažiga, mis on juba ajakirjanikele preemiaidki kaasa toonud. Nimelt tuvastasid nad seda, kui kerglaselt Nigeerias lapsi ostetakse ja müüakse.

Müüja küll üritas algselt väita, et ei tahagi raha, aga lõpuks kruvis kahe müüdava tüdruku hinna 500 dollarini, selgelt aru saades, et kliendid on välismaalased. Lastekaubanduse keskmeks on mitteametlikud põgenikelaagrid, mis kasvanud seda enam, mida vihasemaks on läinud võitlus Islamiriiki esindava Boko Harami ja Nigeeria armee vahel. Ja pole ka ime, sest Boko Harami kõrilõikajad on ise selle turu kasvatamisse tõsiselt kaasa aidanud.

"Jah meil on neid. Keda te tahate? Poissi? Tüdrukut? Noort? Vana?" Kaubitseja, kes oli küll tabatav vaid telefoni teel, omas selgelt turumüüja oskusi ja oli selge, et laste müük pole tema jaoks esimene kord. Küll läks müüja järjest ahnemaks, kui "kliendi" aktsenti kuulis. Asi läks lausa selleni välja, et "ostja" esindaja viidi terve karja laste juurde ja paluti kaup välja valida. Ostuni küll asi veel välja ei läinud, kuid see oleks sel hetkel olnud vaid vormistamise küsimus.

"Lapsendamiseks" poleks olnud isegi pabereid täita vaja olnud. 200 dollarit? Telefonist kostis vaid naeru. 300 dollarit? Kokkulepe saavutati 500 dollari peal, näiliselt jutkui annetusena.

Sõjategevus Nigeeria põhjaosas on seadusetuse kasvule vaid abiks tulnud. Ja Nigeeriast lähtuv inimkaubandus on selgelt suunatud just Euroopa ja Põhja-Ameerika turule.

Nigeerias on lausa kaheksa miljonit last praegu sisuliselt orjuses, suurim number kõigi Sahara-aluste riikide kohta.