„See on suhteliselt haruldane, kuid mitte väga haruldane. Inimese mälu on kaunis lühike ja lünklik,” kommenteeris Kallis soojalainet saates „Labor”. Näiteks oli 2011. aasta detsember vähemalt Tartus keskmistelt temperatuuridelt möödunud kuule suhteliselt sarnane. Lund sadas, kuid vähe.

„Veel hullemaid aegu on muidugi veel olnud, kaunis palju soojemaidki,” märkis Kallis ja tõi näiteks 2006. aasta. Detsembris oli Eesti keskmine temperatuur toona 4,2 °C, pikaajalisest keskmisest seitsme, mõnel pool isegi kaheksa kraadi võrra kõrgem. „Need on sellised näitajad, mis olid tõesti haruldased ja rekordilised,” rõhutas klimatoloog.

Samas tõdes ta, et soojemad detsembrid on hiljutisemasse aega kogunenud. „Kuigi selliseid sooje detsembreid on ka varem olnud, /.../ siis Tartu pikaajaliste andmete reas /.../ on näha, et Tartu soojad detsembrid olid 2006, 2011, 2013, siis tuli 1972 ja 1960. Väga soojad oli ka 1928. ja 1932. (aasta detsembrid), aga need olid juba natukene haruldasemad,” laiendas Kallis.

Keskmisest soojema talve alguse põhjal pole aga tema arvates alust arvata, et ka ülejäänud talv sama pehme tuleb ja tõi näiteks 2006. aasta. „2007. jaanuarist tuli juba külmalaine, lumi tuli maha ja veebruar oli õige külm. Võib karta, et isegi pärast tänavust soojalainet võib tulla ka sellist krõbedamat aega, see ei oleks mingi ime,” lisas klimatoloog.
Kuula ka ülejäänud saadet Labor.