Plaani, mida autor ise esitleb nimega AEQUOREA, autoriks on mõistagi belglane Vincent Callebaut, 38-aastane ökoehitiste visandajana maailmakuulsaks saanud arhitekt.

Tema ideid pole küll veel valmis ehitatud, aga need ongi suunatud pigem tulevikku, kui maailm on õppinud ümbritseva keskkonnaga paremat harmooniat leidma. AEQUOREA sobivaks valmimisaastaks esitleb arhitekt aastat 2065 ja kohaks Rio de Janeiro esist ala Atlandi ookeanis.

Mõnele meenutab AEQUOREA pigem meduusi ehk millimallikat merepinnal hulpimas, ka nime on ta saanud just meduusiliigilt Aequorea victoria. Hooned ise peaks tulema välja hiiglaslikest 3D-printeritest, mille toorainena kasutataks Vaikset ookeani vett risustava "prügikontinendi" ümbertöötlemise tulemusel saadud plastikmassi. See peaks tagama ilmselt ka hoone suurema pinnalpüsivuse.

Hoonete geomeetria peaks tagama ka selle, et nad peavad vastu kõikvõimalikele veekeeristele, hoovustele, tormidele ja maavärinatele, nende väliskest muutub vee all järjest paksemaks, et pidada vastu kasvavale rõhule vee all.

Ja mõistagi on ka need ökoehitised täielikult isemajandavad, valgustuseks kasutades bioluminestsentsi, merevett puhastatakse soolast, et joogivett saada, vetikad töötleks ka kogu hoone tekitatud jäätmeid.

Ka sellised ehitised mahutaks merel elamu- ja äripindu, teaduslaboreid, spordiväljakuid, hotelle, aga ka farme kokku 250 korrusel merepinnast allapoole, kuni tuhande meetri sügavuseni. Võib küll arvata, et sellised hooned on mõeldud pigem soojematesse vetesse. Peavarju annaks merelaineid murdvad kõrghooned umbes 20 000 inimesele.

Callebauti varasemaid ökomajade imeideid: