Kui hiljutine uuring näitas, et Tai makaagid on juba pool sajandit kivist tööriistu valmistanud ja kasutanud, siis nüüd selgus, et Brasiilia kaputsiinahvid on neid mitmesaja aastaga edestanud. Just sealt leiti tööriistad, mis on päris kindlasti kaputsiinahvide valmistatud ja mille vanuseks hinnatakse umbes 700 aastat. Seega on need pärit umbes samast ajast, kui Itaalias algas renesanss - inimloomade arengu- ja kultuuriloos oluline etapp.

Ajakiri Current Biology märgib, et kaputsiinid valmistasid pisikesi haamri- ja peitlilaadseid tööriistu ning võib arvata, et tegelikult olid nad nendega ametis juba varemgi. Sama ajakiri ütleb, et tegelikult on imetajate arheoloogia üsna uus ala.

Oxfordi ülikooli juures selle valdkonnaga tegelev Michael Haslam sõnab, et seni olid vanimad loomade valmistatud tööriistad pärit Aafrikast Elevandiluurannikult ning nende leidude vanus jäi 1300-4300 aasta vahele, autoriteks olid šimpansid. Brasiilia leiud tõendavad aga, et areng tööriistade suunas toimus ka mujal peale Aafrika.