„Aeg on jälle üle vaadata oma kuurid ja pööningud, ehk on seal midagi, mis endal üle, aga Keril vajalik!" andis MTÜ Keri Selts täna teada.

Seltsi juht Peep Rada selgitas Fortele, et saarel läheb ikka kõiksugu asju tarvis nii igapäeva eluks kui ka remondiks.

„Kõige lihtsam oleks need osta, kuid sageli on kellelgi vajalikud asjad olemas ning tal endal seda vaja ei lähe. See on kõige parem annetuse viis," sõnas Rada.

Ta märkis, et Keri selts haldab nii saart kui sellel asuvaid hooneid, püüdes säilitada ajaloolist hõngu ning leida neile alternatiivset kasutust. „Selts tegutsebki põhiliselt tänu annetustele ja vabatahtlike tööle, pakkudes vastu killukest oma saare tunnet," ütles Rada.

Selts on kokku pannud ka nimekirja esemetest, mida kõige pakilisemalt hetkel tarvis läheks. Selles sisaldub kõike - alates suitsuanduritest ja pikendusjuhtmetest ning lõpetades redeli ja gaasipliidiga.

Seltsiga saab ühendust võtta e-posti aadressil annetus@keri.ee

Keri saar asub Leppneeme sadamast 18 ja Piritalt 33 kilomeetri kaugusel.

Vaid kolme hektarise pindalaga saar on oluline ja tuntud ka seetõttu, et sellel asub üks Läänemerevanimaid tuletorne, mis täidab oma meremärgi ülesannet siiamaani.

Päikesepatareide ja akude abil juhib plinkiv majakas jätkuvalt teed 11 meremiili raadiuses asuvatele merealustele. Keri esimene puidust tuletorn valmis Peeter I käsul juba 1723. aastal. Möödunud aastal otsustas valitsus eraldada 2,12 miljonit eurot tuletorni taastamiseks.

Keri saarevahtide toimetusi saab jälgida Facebookis ja otse veebikaamerast, et ka need annetajad ja huvilised, kes merele parajasti ei pääse, saaksid osa Keri saarel toimuvast.