Business Insider kirjutab, et NASAlt pärit ja Aqua satelliidi tehtud fotodel on näha hiiglaslik heledatooniline pilv. See on pärit Al-Mihsraqi väävlikaevandusest ja selle juures asuvast tööstusest. Tööstus ja kaevandus asuvad Mosulist umbes 40 kilomeetrit lõunas, seal üritavad ameeriklaste juhitud väeosad koos iraagi ja kurdi jõududega Mosuli suunas liikuda, võttes tagasi külasid ja väikelinnu. Lisaks väävlikombinaadile on ISISe võitlejad süüdanud ka mitmeid naftapuurauke.

Põlev väävel pole midagi sellist, mida võiks tahta sisse hingata või enda nahale ligi lasta. Kui väävel süüdata, tekib kokkupuutes hapnikuga vääveldioksiid, värvitu ja terava lõhnaga gaas, mis on väga mürgine, söövitav ja võib ka tappa. See gaas tekib ka tuletiku süütamisel, ent mõistagi väga tillukeses koguses. ISISe tekitatud gaasipilvega kokku puutudes võivad tulemuseks olla pikaajalised hingamisteede kahjustused. Põhjus on selles, et kui vääveldioksiid veega kokku puutub, tekib väävlishape – ning märg nahk, limaskestad ja märg maapind on selle tekkeks soodsad kohad.

Juba päev pärast tööstuse süütamist kirjutas Wall Street Journal, et kohalike elanike nahal on põletushaavad.
Väävlipilv on kosmosest näha seetõttu, et see sisaldab väävlipõhiseid kemikaale, mis peegeldavad valgust. Tulekahju on tänaseks küll kontrolli alla saadud, aga pilvel võivad olla inimeste tervisele pikaajalised kahjulikud tagajärjed.