Allolevale ajajoonele on ritta pandud mõnikümmend värvikamat ennustust ja ennustajat.

Maailma lõpu ennustamine on kristlaste jaoks seotud ennekõike Jeesus Kristuse naasmisega maale. Millenniumisse uskujad on kindlad, et pärast maailma lõppu, olgu see lõpetatud kurjusest või sellest, et maailm on jõudnud kõrgeimasse vanusesse (nt 6000 aastat pärast loomist - viimati pidanuks selle loogika kohaselt maailm lõppema 1975. aastal), algab 1000-aastane õnnelik Jeesuse valitsusperiood.

Möödunud sajandi teises kümnendis, mil kaks poliitilist vastasseisu, USA ja Nõukogude Liit võidu relvastusid, tekkis aga üha enam tuumasõja teemalisi ennustusi. Ennustuste ajajoonelt paistab ka, et mida teadlikumaks saavad inimesed neid ümbritsevast kosmoses, seda enam hiilib ligi hirm kõiksusega seotud lõppudest. Olgu see komeet, kes aurustab atmosfääri või taevakeha, mille taha on varjunud hingi koguma tulnud kosmoselaev.

Harvad ei ole olnud juhused, mil ettekuulutuse tegija tähtaja saabudes või selle möödudes oma hinnangud ümber arvutab. Neid on ette tulnud nii 19. sajandi alguses kui ka 20. sajandil.
Loe edasi siit