Mõned siin loetletud liikidest on nimelt ohustatud või suisa väljasuremisohus.

Lisaks eetilisele küsitavusele on nende tarvitamine toiduks paljudes riikides seadusega keelatud.

Elevant (ülaloleval fotol)

1864. aastal ekspeditsioonil Mosambiiki pakuti Šoti misjonärile David Livingstone'ile kohaliku retsepti järgi valmistatud elevandijalgu.

Livingstone, kellele toit väga maitses, kirjeldas seda oma ülestähendustes valkja, natuke sültja massina, mis on magus nagu luuüdi.

Kaelkirjak

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Steve Garvie

"Õigesti prepareeritult ja pooltooreks küpsetatult," kirjutab Briti telekokk Hugh Fearnly-Whittingstall, "on kaelkirjakupraad parem kui looma- või hirvelihapraad. Siiski on kaelkirjakulihal omapärane magus mekk, mis ei pruugi igaühele meeldida."

Lõvi

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Kevin Pluck

Kes oleks osanud arvata, et loomade kuningast saab väga maitsvaid tacosid? Üks Tampa Bay restoran pakkus mullu paari kuu vältel ühena põhiroogadest noid mehhikopäraseid lõviliha-suupisteid portsjonihinnaga 35 dollarit.

"See on üllatavalt maitsev," kiitis üks klient ebatavalist hõrgutist. "Maitseb natuke ulukiliha moodi ja tekstuur on nagu alligaatorilihal."

Püüton

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Mariluna

Florida osariiki on juba mitukümmend aastat kimbutanud Birma püütonite (ld Python bivittatus, fotol) nuhtlus.

Fort Myersis tegutsev pitsarestoran Evan's Neighborhood Pizza on otsustanud invasiivse võõrliigi arvelt kasumit teenida, lisades Evergladesi-nimelisele pitsale katteks kuuemeetriste madude viile.

"Nagu kanaliha, aga vintskem," kirjeldas püütoniliha üks söögikoha klientidest.

Kaamel

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja warsame90

Kaameliliha söömine on levinud tava mitmel pool maailmas, eriti Lähis-Idas. Mitmel pool Euroopas ja isegi USA-s on kaamelipraad kujunemas menukaks alternatiiviks tavalisele punasele lihale.

Briti gastronoomiakirjanikule Anissa Heloule meenutab see maitselt midagi looma- ja lambaliha vahepealset. 

Gorilla

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Justin Norton

Gorillasid kütitakse söögiks mitmel pool Aafrikas ja nende liha müüakse kohalikel turgudel "võsaliha" (ingl bush meat) nime all.

Nende osutusel, kes suurte ahvide liha proovinud on, maitseb see rammusalt ja suitsuselt, meenutades veidi vasikaliha.

Jõehobu

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Kabacchi

Kirjaniku ja kirgliku jahimehe Peter Hathaway Capsticki isikliku arvamuse kohaselt on jõehobuliha ulukilihadest üks hõrgumaid, õrna maitsega, rohkem läbikasvanud (ingl marbled) kui vasikaliha ning "meenutab midagi vähemat kui talleliha ja midagi enamat kui loomaliha".

Paabulind

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Jebulon

Paabulinnuliha on käepärane eksootiline alternatiiv traditsioonilisele sulisloomalihale.

YouTube'i-sarja "Dave’s Exotic Foods" nimitegelase kinnitusel on soolatud paabulinnuliha kerge ja kalkunile väga sarnase maitsega.

Kui aga uskuda keskaegseid kriitikuid, võib olla mõistlik enne paabuga maiustama hakkamist varuda kõhugaasi-ravimeid…