Eelnevalt on inimeste soolestikku mikrobioomi uurides täheldatud, et tüsedate ning saledate ja normaalkaalus olevate inimeste bakteriaalne koosseis erineb oluliselt. Samuti on leitud, et alatoitumuse all kannatavate laste mikroobikooslus sarnaneb nendest nooremate, kuid piisavalt süüa saanud laste omale. Teisisõnu, laste mikrofloora areng näib alatoitumuse mõjul aeglustuvat sarnaselt nende luustikule ja organitele.

Esimese möödunud nädalal avaldatud töö autorid lootsid esmalt välja selgitada, kas ebaharilik mikroobikooslus on alatoitumuse põhjus või tagajärg. Kuna laste endaga oleks selleks tarvilike katsete tegemine raske ja olemuslikult ka ebaeetiline, võtsid nad Malawis elavatelt tervetelt ja alatoitumuse all kannatavatelt lastelt vaid nende soolestiku mikrofloorast ülevaate andvaid proove. Samad mikroobikooslused pandi kasvama steriliseeritud soolestikuga hiirtes.

Loomade toidulaud oli pärast mikroobikoosluse siirdamist nende toitainete nappuse poolest võrreldav alatoitumuse all kannatavate Malawi laste omaga.
Loe edasi siit