"Selliste intsidentide põhjus pole selge, kuid agressiivsed suhted võivad olla tingitud kahe liigi liigsest arvukusest väikesel alal, mis omakorda on viinud konkurentsini toiduvarude pärast. Sellised kokkupõrked viivad vahel väiksemate liikide tapmiseni, kuid välistatud ei ole ka see, et delfiinid on soovinud teiste delfiinide järglasi tappa, kuid ajanud nad kogemata pringlitega segamini," kommenteerib olukorda vaalaliste jälgimise ja uurimisega seotud mittetulundusühingu Sea Watch Foundation vaalaliste jälgimisohvitser Chiara Giulia Bertulli.

Kui praegused intsidendid toimusid Ühendkuningriigi vetes, siis varasemalt on delfiinide kasvavat raevukust pringlite suhtes täheldatud ka Ameerika Ühendriikides, California ligidal. 2011. aastal teatasid teadlased raportis, et ka seal leidis aset järsk tõus kirjeldatud juhtumites. Teadlased usuvad, et põhjused olid territoriaalsed ja seksuaalsed. "Lahkamised näitasid luumurde mitmes kohas, mille oli põhjustanud tömp ese," kirjeldasid teadlased delfiinide vägivalda enda raportis.

Kaks aastat enne seda olid 16 delfiini Californias kahetunnise perioodi jooksul tümitanud kaht pringlit, kellest üks ka suri.

Uuringud on näidanud, et mõningates maailma piirkondades elavad pringlid ja delfiinid samadel aladel. Sellistel juhtudel on suurem võimalus, et kahe liigi vahel tekib konkurents ja konfliktid, mis tavaliselt lõppevad pringlite kaotusega ja halvimal juhul isegi surmaga.