Haichengis elas toona miljon inimest ja kui evakueerimist poleks aegsasti alustatud, oleks tagajärjed olnud veelgi kohutavamad. USA geoloogiateenistus hindab, et õigeaegse evakueerimisega päästeti 150 000 inimest.

Tegemist on ka ainsa juhtumiga ajaloos, kus on osatud inimesi evakueerida juba enne maavärina esimesi võnkeid, mida tavaliselt pole võimalik ühegi seadmega ennustada.

Hoiatuseks peeti nimelt loomade veidrat käitumist juba nädalaid enne maavärinat, aga kiirustama sundis evakueerimisega ka üks tuntav eelvõnge. Midagi ennustas ka põhjavee taseme kõikumine.

Kohalikud võimud olid sel korral tasemel, aga Hiina keskvõime kiita oleks ennatlik, sest aasta hiljem 1976. aasta 28. juuli Tangshani maavärinas võis hukkuda isegi 655 000 inimest ja siis tegid võimud hoopis kõik võimaliku, et katastroofi ulatust maha vaikida. Üks teadlane, kes ka seda maavärinat ette nägi, oli hoiatustega teeninud hoopis ülemuste pahameele.

Kuigi paljude riikide teadlased on otsinud võimalusi maavärinaid ette näha, pole ükski ennustusmudel seni teaduslikult veenvaks osutunud.